Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din makt. Disse ord og bud som jeg gir deg i dag skal du bevare i ditt hjerte. Du skal gjenta dem for dine barn og tale om dem når du sitter hjemme og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.
5.mos.6,5-7

tirsdag 12. mai 2009

Frosker uten bein kan ikke hoppe - en anbefaling


Å legge til rette for at barn og unge kan få møte Jesus og gripe troen er en stor og spennende utfordring som ikke kan ivaretas i det organiserte menighetsarbeidet alene. Barn oppdras til tro og liv gjennom nære og tillitsfulle relasjoner, først og fremst av foreldrene, men også gjennom varige relasjoner til andre nære personer. Det som skjer i hjemmet - forstått som hverdagslivet - er derfor avgjørende for barns og unges trosliv. Den aller beste trosopplæringen skjer når hjem og menighet bidrar i fellesskap.

Frosker uten bein kan ikke høre går på en tankevekkende og enkel måte inn i utfordringene både fra et faglig og fra et praktisk og jordnært ståsted. Utfordringene som belyses er universelle. Derfor er det ikke vanskelig å overføre tankegangen til vår egen virkelighet, selv om eksemplene i hovedsak er hentet fra amerikansk kultur og kontekst.

Denne boken kan gi foreldre, ledere og andre som er opptatt av å nære kristen tro i hjem og menighet, frimodighet og glede i møte med barn og unge.

Fra baksiden av boka: "Frosker uten bein kan ikke høre"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar